Het inspirerende reisverhaal van.. Stefanie: gaat alleen Steefproof op reis
alt
Blog > Reisverhalen > Het inspirerende reisverhaal van.. Stefanie: gaat alleen Steefproof op reis
Reisverhalen

Het inspirerende reisverhaal van.. Stefanie: gaat alleen Steefproof op reis

Stefanie gaat altijd goed voorbereid op reis en stelt zo haar eisen. Geen campings of overvolle bussen, maar luxe op reis. En daar krijgt ze hulp bij van haar persoonlijke reisadviseur. Je leest het bijzondere verhaal van Stefanie hier.

Wie is Stefanie? 

Stefanie is 39 jaar, getrouwd en heeft een zoon van 10. Ze is secretaresse, blogger en heeft twee boeken geschreven. Ze schrijft op haar blog Twisted Sister over haar leven, maar dan net even anders.

“Geboren en getogen in Maastricht maar ik weet zeker dat ik in een vorig leven Italiaans was. Ik houd van alles wat met het land te maken heeft en elke zomer laat ik er een stukje van mijn hart achter. Op mijn blog www.twistedsister.nl schrijf ik over wat ik het liefste doe; op vakantie gaan en concerten bezoeken. Maar alles met een knipoog… een twist.”

Steefproof op reis

Stefanie vertelt ons dat ze graag op vakantie gaat, maar dat ze de reis er naar toe als stressvol ervaart. Ze geeft aan dat ze voor haar werk zou kunnen reizen, maar toch doet ze dit niet. Haar persoonlijke reisadviseur (waarover later meer) heeft daarom de term ‘Steefproof’ in het leven geroepen. Een manier van reizen die perfect bij Stefanie past. 

“Vakantie is voor mij iets waar ik een heel jaar, of half jaar, want het liefst ga ik in de winter ook nog een keer naar de zon, naar uitkijk en hard voor gewerkt heb. Dan wil ik verwend en verzorgd worden en het niet “slechter” hebben dan thuis. Dus als ik zelf moet koken, mijn bed moet opmaken en voor mijn eigen handdoeken moet zorgen, heb ik geen vakantiegevoel. Dan ben ik gewoon tijdelijk verhuisd. Een camping is dan ook een absolute no go en van vakantiehuisjes ben ik ook geen fan. Over backpacken en hostels gaan we het helemaal niet hebben. Kwaliteit gaat voor mij altijd boven kwantiteit: ik ga liever één week in een luxe hotel, dan twee weken iets eenvoudiger.”

Met het cliché “je hoeft er alleen maar te slapen” kan ze absoluut niks. Als ze zich ergens niet op haar gemak voelt, kan ze er niet slapen. Zo deed ze bijvoorbeeld geen oog dicht in de nachttrein van Chang Mai naar Bangkok, ondanks dat ze een eerste klas prive coupe hadden. 

“Verder vind ik het heel, met de nadruk op heel, belangrijk dat alles tot in de puntjes schoon en opgeruimd is en ook bijgehouden wordt. Van ongedierte kan ik lichtelijk hysterisch worden en mijn absolute dieptepunt was dan ook een kakkerlak op mijn hotelkamer in Gran Canaria. In een hotel dat ik zelf geboekt had, en waar mijn persoonlijk reisadviseur enigszins haar bedenkingen bij had.”

Geen massaal buffetrestaurant maar liever à la carte dineren  

Ook stelt Stefanie hoge eisen aan de kwaliteit van het eten. 

“Een massaal buffetrestaurant vind ik vreselijk. Iedereen zit maar in die bakken te graaien, het eten is nooit echt warm en en je zit nooit met je hele gezelschap tegelijk aan tafel voor dezelfde gang. Geef me dan maar liever een à la carte restaurant waar we lekker lang kunnen tafelen. Hoeft niet eens in het hotel zelf te zijn, voor het diner dan. Ik vind het heerlijk om op zoek te gaan naar leuke restaurantjes in de stad. Eat where the locals meet. Waar mijn hotel dan meestal ook ligt.”

Steefproof dus. Met dat laatste verwijst Stefanie naar de achterkant van haar boek: 

Een betaalbaar luxe hotel, schoon en zonder beestjes, waar het vriendelijke personeel vloeiend Engels spreekt, op loopafstand van het winkelhart van de stad, in een levendige omgeving met restaurantjes en koffietentjes om de hoek, doch rustig genoeg voor een goede nachtrust. Dat is Steefproof.

Een persoonlijk reisadviseur die alle zorgen uit handen neemt

Stefanie vertelt ons dat ze haar vakantie laat regelen door Vivianne, haar persoonlijk reisadviseur. Deze persoon regelt haar vakanties van begin tot eind en neemt letterlijk de “zorgen” uit handen. 

“Op het moment dat wij weten wanneer we op vakantie willen en waarheen, 9 van de 10 keer Italië, dan stuur ik haar een mail met die gegevens. Uiteraard geef ik ook een budget mee. Zij gaat vervolgens zoeken naar een accommodatie en meestal heb ik binnen een paar dagen antwoord en staan de vluchten, indien van toepassing, al in optie. Ik heb er zelf namelijk een hekel aan om te zoeken op internet. Voor de een is het een hoogtepunt van de voorpret, mij levert het alleen maar stress op. Zeker als er onderin een pop up staat te knipperen dat er nog maar één kamer beschikbaar is tegen dat tarief.”

Tijdens een autovakantie hebben Stefanie en haar man de taken verdeeld. 

“Ik rijd zelf nooit, dat doet mijn man. Omdat ik dat niet durf, autorijden in het buitenland. Ik navigeer, kijk vooruit, pak de kaart erbij als het navigatiesysteem ons weer eens een richting op stuurt waar we het niet mee eens zijn en houd de filemeldingen in de gaten zodat we kunnen anticiperen. Met de auto op vakantie gaan, geeft me een gevoel van vrijheid en je eigen auto voelt vertrouwd. Je kunt gaan en staan waar en wanneer je wilt en als er onderweg onverhoopt lampjes gaan branden, dan weet je (hopelijk) wat je moet doen. Met een huurauto geeft me dat toch net weer even wat meer stress.”

Vliegvakantie? Dat is niet relaxed! 

Vliegen is voor Stefanie niet de meest relaxte manier van reizen. Ze vertelt ons dat ze altijd erg nerveus is en nóg zenuwachtiger wordt van andere passagiers. Om bij aankomst na een vliegreis snel naar het hotel te gaan, boekt haar persoonlijke reisadviseur dan ook altijd een taxi. 

“Dat klinkt misschien heel decadent maar ik hou er niet van om met een heleboel andere toeristen in een bus van hotel naar hotel te hobbelen. Andere Nederlanders op vakantie trek ik sowieso niet zo goed.”

Dat laatste heeft ze eerder beschreven in haar blogs op Twisted Sister

Ook op terugweg is Stefanie goed voorbereid. De taxi terug naar het vliegveld wordt een dag van te voren geregeld en gedurende de vakantie kan ze altijd contact opnemen met Vivianne. 

“Anders kan ik me een hele vakantie druk maken over zoiets kleins. Ook de wetenschap dat ik haar 24/7 zou kunnen bereiken, is een geruststelling. Zo belandde mijn man in de zomer van 2019 in Italië in het ziekenhuis. Achteraf bleek het onschuldig, maar op dat moment week zij geen moment van mijn telefonische zijde en was ze zelfs in staat om naar ons toe te komen.”

Het eerste contact met de persoonlijk reisadviseur

Stefanie en haar man leerden Vivianne, van The Travel Club, kennen in 2009 toen ze hun reis naar Thailand regelde. Hoewel het voor Stefanie enorm buiten haar comfort zone. was, wist Vivianne haar te overtuigen en won ze haar vertrouwen. 

“Vervolgens regelde ze onze huwelijksreis en inmiddels vertrouw ik haar blind. Als ik een reisvoorstel krijg, dan google ik snel het hotel, check of de prijs inderdaad binnen het budget valt – als dat niet zo is, dan heeft ze me vaak al van te voren gebeld om uit te leggen waarom-  en als de foto’s me aanspreken, boek ik vrijwel meteen. Ik kijk naar nooit naar reviews van anderen. Ik weet gewoon dat het goed is omdat zij mij ondertussen zo goed kent en precies weet wat wel en niet Steefproof is. Zij is ook eigenlijk de inspiratie geweest voor mijn tweede boek.”

Deze vakantie was de hemel op aarde

Op de vraag wat de meest luxe vakantie is die Stefanie ooit gedaan heeft, is haar antwoord luid en duidelijk: 

“Absoluut onze huwelijksreis naar Amerika, een paar dagen New York City, vervolgens een bezoek aan Disney World in Orlando, afgesloten met een strandvakantie op Captiva Island. Het was de hemel op aarde.

In New York hadden we een hotel in een zijstraat van Times Square. In Orlando logeerden we in het Waldorf Astoria en het resort op Captiva Island was zo groot dat je een fiets nodig had om je te verplaatsen tussen je hotelkamer, het strand en de winkels. Als we ergens in de watten gelegd zijn, dan is het daar wel.

Ontbijt via roomservice in het Waldorf Astoria was zo bijzonder, precies zoals je het in de film ziet. Een ober strak in het pak, rolt een tafeltje naar binnen, klapt het tafeltje open, zodat je echt bijna een restaurant tafel in je hotelkamer hebt staan. En dan haalt ie de cloche van je bord waar een een stapeltje perfecte pannenkoekjes op ligt. Meer glamour wordt het niet hoor, als je er in je jeans en op sneakers naast staat, klaar voor een dagje Magic Kingdom.

Op mijn bucketlist staat nog een bezoek aan Dubai. Maar zoals Vivianne zegt; als Steef naar Dubai gaat, moet ze ook Steefproof naar Dubai. Dus we sparen nog even door.”

Van blogger tot boekenschrijver 

Het eerste boek dat Stefanie schreef, ‘K*t. Nu ben ik blogger (met een boek)’ is een bundeling van haar eerste 100 blogs. Ze startte met bloggen tijdens haar burn out in 2016 als therapie. Ze schreef onder het pseudoniem Your Twisted Sister en deed het vooral om haar hoofd leeg te maken. 

“Geen idee wie me volgde en of er überhaupt iemand was die mijn verhaaltjes, zoals ik ze zelf noemde, las. Maar mijn achterban leefde met me mee, bleek uit de reacties op Instagram. Want ik was nauwelijks hersteld of ik kreeg een ongeluk met de fiets in 2017 waarbij ik mijn enkel op meerdere plaatsen brak. Een stom, glad bochtje, veegde in een keer onze roadtrip door Italië van tafel én een concert van Robbie Williams. Daarna heb ik geprobeerd om een verbouwing van ons huis te managen op krukken. Bijna alles wat mis kon gaan, ging mis. En tijdens dat proces ben ik mezelf enorm tegen gekomen. Maar ik heb er ook veel van geleerd. Belangrijkste les: alles komt goed. Want die roadtrip die we gepland hadden voor 2017 naar Lago di Como, Toscane en de Amalfikust, kopieerden we gewoon naar 2018. En daar, in Sorrento, nam ik me voor dat ik een boek wilde schrijven. Ik had een heel leuk gesprek met iemand die vroeg wat voor werk ik deed. Natuurlijk noemde ik ook mijn blog en bedacht me “Hoe leuk zou het zijn, als ik mezelf volgend jaar kan voorstellen als schrijver?”. Vervolgens liep ik langs een winkel waar ik in de etalage een shirt zag met de tekst “Believe in your dream”.” 

Bijna een jaar later had Stefanie het proefexemplaar in handen. In de tussentijd had ze nog een ander doel bedacht. 

“Ik ben namelijk sinds mijn tienerjaren al groot fan van de band Take That en in juni 2019 gaven ze eindelijk weer een concert in Amsterdam. Ik legde mezelf een deadline op en was ervan overtuigd dat ik de eerste exemplaren van mijn boek aan hen ging overhandigen. Werkelijk geen seconde aan getwijfeld. De planning was heel strak, maar met hulp van mijn drukker wel haalbaar. Dus op de dag van het concert maakte ik daar een tussenstop en sjouwde de rest van de dag drie boeken mee in mijn rugzak met overnachtingsspullen. Ik stond de hele middag samen met andere fans voor het hotel en vlak voordat ze in de auto stapten wist ik het te overhandigen. Mark Owen, mijn favoriet, wees de beveiliger erop en vroeg hem om het aan te nemen. Twee weken later, toen de tour voorbij was, postte hij een foto in zijn stories op Instagram en liet een bericht achter onder een van mijn foto’s. Mijn boek is overigens gewoon in het Nederlands, er staan slechts twee Engelstalige blogs over Take That in.”

Het eerste boek smaakte naar meer

Na dit avontuur wilde Stefanie meer. Omdat het eerste boek dat ze schreef veel persoonlijke verhalen bevatte, wilde ze voor haar tweede boek een meer algemeen boek schrijven dat meer mensen aan zou spreken. Zo ontstond haar boek ‘Liever vijf sterren onder mijn krent, dan een miljoen boven mijn tent’.

“In die 100 blogs had ik ook wel eens een reisverslag geschreven; Twisted TravelBlogs by Steef. Want dat verhaal van die kakkerlak moest natuurlijk gedeeld worden en ook onze Thailand reis ging zeker niet zonder slag of stoot. Zo ontstonden er langzaam aan steeds meer reisverhalen. Tijdens elke vakantie gebeurt er wel iets. Iets wat ik dat moment misschien niet zo leuk vind, maar wel zorgt voor de beste inspiratie om een stuk te schrijven.

Reizen en op vakantie gaan met mij is altijd bijzonder. Dankzij Steefproof hoef je niet bang te zijn dat het je aan iets zal ontbreken. Maar het is wel altijd op eigen risico: je weet namelijk nooit van te voren of je in een blog terecht komt.”

Volg Stefanie!

Stefanie is vooral actief op Instagram @your.twisted.sister waar ze geregeld posts en stories deelt. Op de website www.twistedsister.nl deelt ze blogs, die ze ook deelt op Instagram. Haar boeken (€ 18,50 per stuk excl. verzendkosten) kun je bestellen via het contactformulier op de site of via mail: steef@twistedsister.nl

Heb jij ook een bijzonder reisverhaal dat je graag met ons wilt delen? Neem dan contact met ons via info@augustjuly.com.

Meer inspiratie opdoen? Lees dan ook de eerder verschenen reisverhalen.