Het inspirerende reisverhaal van.. Esmée: musicalactrice en creatieve copywriter
alt
Blog > Reisverhalen > Het inspirerende reisverhaal van.. Esmée: musicalactrice en creatieve copywriter
Reisverhalen

Het inspirerende reisverhaal van.. Esmée: musicalactrice en creatieve copywriter

Op verschillende plekken wonen én werken in de wereld, dat staat zeker op de bucketlist van velen van ons. Esmée heeft dit waar gemaakt! Je leest haar inspirerende verhaal hier. 

Wie is Esmée? 

Esmée Papa komt uit Leeuwarden en is musicalzangeres en actrice. Ze heeft al op veel verschillende plekken in de wereld gewoond, vertelt ze ons. 

“Vanaf mijn 18de heb ik in een aantal mooie steden over de hele wereld mogen wonen, waaronder New York, Madrid, Londen en Barcelona. Ik heb een ziel die van de hele wereld is en zich overal thuis voelt. Verhalen vertellen en daardoor verbinden vind ik heel erg leuk om te doen, net zoals door zingen en acteren. Ik ben net een jaar ondernemer als creatieve copywriter en schrijf veel teksten en boeken voor anderen.”

Eerste grote reis alleen: naar New York

De eerste grote solo reis die Esmée maakte, ging naar New York. Na een aantal aantal turbulente jaren op de middelbare school te hebben meegemaakt was ze klaar met zich het buitenbeentje voelen. Het werd tijd om weg te gaan uit het kleine Friese dorp waar haar ouders wonen, en dus zette ze met hun ondersteuning de grootste stap uit haar comfortzone ooit. 

“Na een fantastisch en groot afscheidsfeest in de tuin op mijn 18de verjaardag, pakte ik mijn grote koffer en stapte op het vliegtuig naar New York City. De spanning en kick zal ik nooit vergeten. 

Helaas ging de reis niet meteen lekker, de Londense douane nam mijn handbagage apart en veroorzaakte zo dat ik mijn overstap miste. Even voelde ik paniek en rende ik naar de gate. Daar stond het vliegtuig nog en zag ik de laatste passagiers de tunnel inlopen en toch wilden ze mij niet meer mee laten gaan. Na een mix van wanhoop, teleurstelling en een gevoel van falen heb ik mezelf toen bij elkaar geraapt en ben ik op een andere medewerker afgestapt. Zij heeft na de uitleg een gratis nieuwe vlucht voor mij geregeld en in 1 moment was ik volwassen. Ik heb niet mijn ouders hoeven bellen, ik heb het zelf geregeld. Het was niet leuk en de ophaalservice van mijn campus was me ook vergeten in New York zelf, maar ik ben er gekomen! Ik was een heel avontuur rijker.”

In New York volgde Esmée 6 maanden een opleiding Cambridge Engels zodat ze daarna toegelaten zou worden tot een Engelstalige opleiding in het buitenland waar je een certificaat hoog niveau Engels voor nodig hebt. 

“Ik heb genoten van mijn tijd daar, en ben alweer een keer teruggegaan op vakantie.”

Hoe is het om te wonen en werken in het buitenland?

Wonen en werken is niet altijd alleen maar leuk vertelt Esmée ons. Er zijn momenten dat het eenzaam is of alles even tegenzit. 

“Wonen en werken in het buitenland klinkt voor velen als een droom, en dat is het ook! Mits het voor je is weggelegd. Niemand vertelt je over de momenten dat anderen leuke dingen gaan doen en jij eigenlijk een opdracht af moet maken. Of de eenzame momenten dat er iets moois gebeurt bij je familie in Nederland en dat je je heel ver weg voelt. Het is het zeker waard. Maar voel goed aan of het voor jou het juiste pad is.”

Favoriete stad Barcelona

Esmée heeft de afgelopen jaren in New York City, Madrid, Londen, Barcelona en Amsterdam gewoond. Maar als ze moet kiezen, dan is Barcelona toch haar favoriete plek. 

“Ik mis het nog elke dag en ik heb mijn onderneming geheel locatie onafhankelijk ingericht zodat ik gauw weer terug kan. De sfeer is fantastisch, de taal prachtig, en de mensen bijna altijd vrolijk.” 

Volg Esmée en alles wat ze doet  

Esmée is voornamelijk te volgen via haar Instagrampagina @esmeepapa95. Daar plaatst ze zang covers, schrijft ze gedichten, deelt ze boekentips en nog veel meer. 

Lange tijd had ze ook een Instagramaccount voor haar tekstbureau en onderneming Emerald Creatives, maar ze heeft gemerkt dat haar klanten het juist leuk vinden dat ze zoveel verschillende dingen doet en van alle markten thuis is. 

Heb jij ook een bijzonder reisverhaal dat je graag met ons wilt delen? Neem dan contact met ons via info@augustjuly.com.

Meer inspiratie opdoen? Lees dan ook de eerder verschenen reisverhalen.