Wat mag je niet missen in Rome? - Bezienswaardigheden | August & July
alt
Blog > Stedentrips > Wat mag je niet missen in Rome?
Stedentrips

Wat mag je niet missen in Rome?

Het Colosseum, Forum Romanum, de Trevi fontein, het Vaticaan, het Pantheon, de Spaanse trappen en de Piazza Navona. Je kunt niet naar Rome gaan zonder deze bezienswaardigheden te hebben bezocht. Eerlijk is eerlijk, de opsomming is vrij toeristisch, maar zijn stuk voor stuk indrukwekkende stukken oudheid die je gezien moet hebben. Wandel lekker door het centrum of huur een scooter om deze mooie plekken te bekijken.

Wandelroute door het centrum van Rome

Een middagvullende wandeling door het centrum van Rome, dat is een goed begin van je stedentrip.

1. Start met het museum Palazzo Barberini. Alleen al de aankomst en de trap van Bernini zijn fantastisch. Achter het museum is een rustige tuin waar je lekker kan zitten.
2. Daarna wandel je langs Palazzo del Quirinale, ga de trap af langs de Trevi fontein en drink een kopje koffie bij de verborgen bar in het museum aan de Via del Corso.
3. Loop dan verder naar Piazza Venezia, op Vittorio Emanuele II en sluit af met het Colosseum.

Zien in Rome

  • Passeggiata del Pincio. Ligt in Villa Borghese net boven Piazza del Popolo en hier heb je een schitterend uitzicht (helemaal mooi met zonsondergang, de zon gaat precies achter de Sint Pieter onder).
  • Vanuit de hele stad is het grote witte marmeren gebouw niet te missen: Altare della Patria oftewel het monument van Victor Emanuel II aan de Piazza Venezia. Het is gebouwd tussen 1895 en 1911 ter ere van Victor Emanuel II, de eerste koning van een verenigd Italië. Je kan met de lift op het dak waar je een prachtig uitzicht hebt over het Forum Romanum en de rest van de stad. Mijn favoriete beeld ooit is de soldaat met verband om zijn hoofd en zijn snor netjes eromheen. Ga met de trappen omhoog waar je de verschillende bustes van oorlogshelden staan, zoals eentje van een soldaat uit de fietsbrigade.

  • Wil je een origineel uitzicht? Er is een sleutelgat in een deur naast Parco Savello waar je precies de Sint Pieter ziet. Een leuk uitje na een bezoek aan Circus Maximus dat net weer is opgeknapt.
  • Op zoek naar schilderijen met een Nederlands tintje? Galleria Doria Pamphilj is een paleis om de hoek van Piazza Venezia en hangt echt helemaal tjokvol met alle bekende schilders: van Rembrandt, Caravaggio tot Bruegel. Het is een redelijk verborgen privémuseum waardoor het er rustig is en je heerlijk door het paleis kan wandelen. De bar beneden is meer dan de moeite waard.
  • Castel Sant’Angelo: niet te missen burcht/kasteel/mausoleum/museum. Oftewel alles ineen: een indrukwekkend gebouw, een mooi uitzicht, verrassende kunst (blote borsten boven het bed van de Paus…). Aanrader om uitgebreid doorheen te wandelen en een koffie met uitzicht te drinken.

Shoppen in Rome

Wil je nog wat winkelen? Boetieks en vintage vind je op de Via del Pellegrino (vanaf Campo de Fiori). Loop dan verder op de Via dei Banchi Vecchi evenwijdig aan de Corso Vittorio Emanuelle II. Vergeet niet wat lekkers te eten bij Supplizio. Rond de Via del Corso zijn veel leuke winkels te vinden. Als je vanaf het Pantheon de Via in Acquiro doorloopt heb je ook veel herenmodezaken. Daarna is het leuk om de Galaria Sordi door te wandelen.

Wijnand
wijnand alt Lees meer